Główny bubbleolog przedstawia teorię teawolucji...

Bubble Tea to odświeżające smakowe herbaty mleczne i owocowe, które mogą być podawane na gorąco lub na zimno. W Bubble Tea znajdują się kuleczki tapioki, które zasysasz przez grubą rurkę. Ten niezwykły napój i przekąska w jednym jest naprawdę pyszny! Wstrząśnięte kuleczki tapioki, zwane także perełkami, tworzą na powierzchni Bubble Tea bąbelki. Ich doskonałym smakiem możesz delektować się dzięki naszym profesjonalnym maszynom oraz wiedzy i doświadczeniu naszych bubblelogów.

Bubble Tea została stworzona na początku lat 80. XX wieku na Tajwanie. Kiedy Europa Zachodnia bawiła się kostką Rubika i nagrywała znajomym składanki na kasetach magnetofonowych, Tajwańczycy siorbali i żuli pobijającą świat Bubble Tea. Właśnie wtedy nastała nowa era – era teawolucji!

Fenomen rozprzestrzenił się w innych krajach Azji, a następnie pojawił w chińskich dzielnicach wszystkich amerykańskich i australijskich miast.

Od samego początku ta przepyszna sztuka kulinarna stała się jednocześnie nauką, w której proces przygotowania opiera się na ściśle wyznaczonych regułach, charakterystycznych dla instytutów naukowych lub szkół samurajów! Po długich i mozolnych badaniach oraz analizach (podczas których ciekła nam ślinka) chcieliśmy z dumą przedstawić Wam prawdziwą, oryginalną tajwańską Bubble Tea… tu w Warszawie!

Zarówno w naszych herbatach owocowych, jak i mlecznych (które niekiedy porównywane są do szejków) jako podstawy używamy zielonej, czarnej, czerwonej lub białej herbaty, którą wzbogacamy naturalnymi dodatkami owocowymi.

Tu odkryjesz nasze miksy